Heckscher-Ohlin Model - Theory and Empirical Performance - Ando, Juraj; Lukáš, Zdeněk, 1971-; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zabývá jedním ze základních stavebních kamenů klasické teorie mezinárodního obchodu - Heckscher-Ohlinovým modelem. Má dvě hlavní části - v části první je model spolu s navazujícími teorémy stručně představen, čemuž následuje diskurz o empirickém testování modelu v odborné literatuře. Část druhá je pak věnována teoretické a empirické analýze teorému vyrovnávání cen výrobních faktorů, který s Heckscher-Ohlinovým schématem úzce souvisí.
Vedoucí práce: Zdeněk Lukáš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses