Současná politika Francie po nástupu prezidenta Nicolase Sarkozyho - Čmakalová, Kateřina (2008)
Nicolas Sarkozy nastoupil do funkce francouzského prezidenta dne 16. května 2007. Práce zachycuje posun v přístupu francouzského prezidenta k cílům zahraniční politiky, zabývá se hloubkou změn jejích jednotlivých prostředků a zároveň hodnotí některé realizované či plánované záměry, které nový prezident prosazoval na mezinárodní scéně v období jednoho roku (2007 ? 2008).