Financování korporátního klienta z pohledu banky - Vrbská, Eva (2009)
Cílem této diplomové práce je popsat průběh financování korporátního klienta bankou. Práce je rozdělena na dvě hlavní části - na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány účetní výkazy, finanční analýza a jednotlivé části úvěrového návrhu. V praktické části je uvedena finační analýza na základě údajů z klientových výročních zpráv. Následuje úvěrový návrh, sestavený na základě závěrů finanční analýzy, v němž je stanoveno vhodné financování ošetřující různá finanční rizika, která musí klient jako podnikatel podstupovat.