Komparace proexportní politiky ČR a Německa - Zaplatílková, Petra (2009)
První kapitola práce obsahuje teoretický úvod do problematiky zahraničního obchodu a zahraničně-obchodní politky. Druhá kapitola je věnována charakteristice českého zahraničního obchodu v posledních letech. Následně je zde podrobněji rozebrána proexportní politika ČR včetně institucionálního rámce. Třetí kapitola má obdobnou strukturu jako kapitola předchozí. Je věnována stručné charakteristice německého zahraničního obchodu, následuje analýza cílů a zaměření německé zahraničně-obchodní politiky. I zde je popsán systém institucí určených k podpoře exportu v Německu. Čtvrtá závěrečná kapitola obsahuje srovnání českého a německého systému, a to jak z hlediska shodných tak rozdílných rysů.