Komparace proexportní politiky ČR a Německa - Zaplatílková, Petra; Müllerová, Františka, 1948-; Plchová, Božena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
První kapitola práce obsahuje teoretický úvod do problematiky zahraničního obchodu a zahraničně-obchodní politky. Druhá kapitola je věnována charakteristice českého zahraničního obchodu v posledních letech. Následně je zde podrobněji rozebrána proexportní politika ČR včetně institucionálního rámce. Třetí kapitola má obdobnou strukturu jako kapitola předchozí. Je věnována stručné charakteristice německého zahraničního obchodu, následuje analýza cílů a zaměření německé zahraničně-obchodní politiky. I zde je popsán systém institucí určených k podpoře exportu v Německu. Čtvrtá závěrečná kapitola obsahuje srovnání českého a německého systému, a to jak z hlediska shodných tak rozdílných rysů.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; proexportní politika; Německo; diplomové práce; foreign trade promotion; Germany; master's theses