Možnosti využitia projektového financovania v Českej republike - Kráľová, Michaela (2009)
Tato práce pojednává o možnostech využití projektového financování v České republice. Úvodní část práce je věnována teoretickým východiskům projektového financování, jeho definici a charakteristickým znakům. Dále je analyzováno riziko a jeho řízení v projektovém financování. Část práce je věnována problematice finančních instrumentů projektového financování a jejich využití. Závěr práce analyzuje minulý a současný stav na trhu projektového financování na globální úrovni a konkrétní situaci na českém trhu. Práce obsahuje i případovou studii energetického projektu ECKG Kladno.