Komparácia podnikateľského prostredia na Slovensku a v ČR - Adamová, Monika (2009)
Ve své diplomové práci jsem uskutečnila analýzu a komparaci podnikatelského prostředí na Slovensku a v České republice. Na základě PEST analýzy jsem hodnotila hlavní ekonomické ukazatele jako je HDP, inflace a nezaměstnanost. Porovnávala jsem také daňové systémy a operační programy podnikatelských podpor v obou zemích. V neposlední řadě jsem uskutečnila průzkum názorů na podnikatelské prostředí u vybraných podnikatelských subjektů.