Finanční analýza podniku Stavby silnic a železnic, a. s. - Vágner, Jan; Boukal, Petr, 1962-2022; Zelený, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce se zabývá finanční analýzou společnosti Stavby silnic a železnic, a.s. Jejím cílem je komplexní zhodnocení současné finanční situace podniku a jejího vývoje od roku 2001. Zaměřuje se na podstatné skutečnosti týkající se finančního zdraví, upozorňuje na případné hrozby a snaží se formulovat některá doporučení směřující ke stabilitě a prosperitě podniku. Za tímto účelem využívá teoretické znalosti z finanční analýzy. V první řadě se jedná o horizontální a vertikální rozbor účetních výkazů, bilanční pravidla, analýzu poměrových ukazatelů, analýzu pracovního kapitálu a pyramidovou soustavu ukazatelů. Dále se zabývá základní ekonomickou nerovností, metodou EVA a modely predikce finanční tísně. Společnost je též porovnána s několika podobnými podniky z oboru dopravních staveb.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; ekonomická přidaná hodnota; finanční analýza; diplomové práce; economic value added; financial analysis; master's theses