Alternativní ukazatele vývoje hospodářství - Krajhanzl, Martin (2008)
Diplomová práce se zabývá tématem alternativních ukazatelů vývoje hospodářství, které berou v úvahu úroveň štěstí ve společnosti. Zkoumá, za jakých historických souvislostí v první polovině 20. století vznikal ukazatel HDP a na co tehdy reagoval a snaží se nastínit, co se od té doby změnilo. Cílem je odpovědět na otázky, zda má smysl měřit indexy na základě štěstí a zda již dozrála doba na rozšíření povědomí o nich.