Alternativní ukazatele vývoje hospodářství - Krajhanzl, Martin; Sirůček, Pavel, 1965-; Džbánková, Zuzana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce se zabývá tématem alternativních ukazatelů vývoje hospodářství, které berou v úvahu úroveň štěstí ve společnosti. Zkoumá, za jakých historických souvislostí v první polovině 20. století vznikal ukazatel HDP a na co tehdy reagoval a snaží se nastínit, co se od té doby změnilo. Cílem je odpovědět na otázky, zda má smysl měřit indexy na základě štěstí a zda již dozrála doba na rozšíření povědomí o nich.
Vedoucí práce: Pavel Sirůček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses