Hodnocení investic do stávajícího podniku - Nedvěd, Ondřej (2008)
Cílem práce je hodnocení ekonomické efektivnosti projektu výstavby a provozu datového centra (telehousu). Teoretická část obsahuje základní principy a metody analýzy rizika investičních projektů (bod zvratu, analýza citlivosti), popis přípravy a realizace investičních projektů, plánování finančních toků, určení diskontní míry, možné přístupy k financování investičního záměru, metody hodnocení efektivnosti investic. Praktická část obsahuje analýzu telekomunikačního trhu, Porterův model konkurenčních sil v rámci telekomunikační firmy, specifikaci nákladů projektu, kalkulaci ceny služby Serverhousing, plán nákladů, plán výkazu zisků a ztrát, stanovení čisté současné hodnoty projektu.