Podnikatelský plán elektromontážní firmy - Donaufová, Pavla (2008)
Cílem diplomové práce je vytvořit srozumitelný návod pro sestavení podnikatelského plánu existující společnosti a zároveň sestavit jednoduchou verzi podnikatelského plánu pro vnitrofiremní využití s cílem upozornit na stávající i možná budoucí rizika a navrhnout opatření ke zlepšení firemních procesů. V teoretické části diplomové práce jsou mj. popsány a v praktické části aplikovány tyto vybrané metody analýzy současné pozice společnosti: výpočet bodu zvratu, rozbor rozvahy a výkazu zisku a ztráty, vertikální a horizonutální analýza ekonomických ukazatelů, analýza poměrových ukazatelů, DuPont pyramida, souhrnné ukazatele IN99, IN01, IN05 a Altmanův index finančního zdraví, analýza mikrookolí, Porterův model pěti sil, SLEPT analýza a SWOT analýza.