Ekonomická analýza Aero Vodochody - Štamfestová, Petra, 1984- (2009)
Cílem této diplomové práce je provést ekonomickou analýzu Aera Vodochody a.s., zanalyzovat jeho dosavadní vývoj a podívat se, zda metody této analýzy reflektují nepříznivý vývoj v minulosti. Tato skutečnost by se měla projevit v hodnotách, kterých budou aplikované metody nabývat. Dílčím cílem práce také je pokusit se aplikovat metodu Harryho Pollaka, která patří do metod komplexního hodnocení podnikatelského subjektu. Jedná se o zhodnocení vitality podniku. Tato metoda je podstatným způsobem subjektivní a poměrně mladá, což vysvětluje i fakt, že je zatím poněkud málo rozšířena.