Ekonomická analýza Aero Vodochody - Štamfestová, Petra, 1984-; Synek, Miloslav, 1935-2022; Strnad, Lucien; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem této diplomové práce je provést ekonomickou analýzu Aera Vodochody a.s., zanalyzovat jeho dosavadní vývoj a podívat se, zda metody této analýzy reflektují nepříznivý vývoj v minulosti. Tato skutečnost by se měla projevit v hodnotách, kterých budou aplikované metody nabývat. Dílčím cílem práce také je pokusit se aplikovat metodu Harryho Pollaka, která patří do metod komplexního hodnocení podnikatelského subjektu. Jedná se o zhodnocení vitality podniku. Tato metoda je podstatným způsobem subjektivní a poměrně mladá, což vysvětluje i fakt, že je zatím poněkud málo rozšířena.
Vedoucí práce: Miloslav Synek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; ekonomická přidaná hodnota; diplomové práce; economic value added; master's theses