Finanční analýza společnosti Karosa, a.s. - Toigonbaev, Azamat (2009)
Cílem mé bakalářské práce je vypracovat finanční analýzu podniku Karosa, a.s. a posoudit jeho finanční zdraví z pohledu externího uživatele. Na základě teoretických dovedností získaných během mého studia na Vysoké škole ekonomické, prozkoumám majetkový a finanční stav dané společnosti. Mým účelem je zhodnotit celkovou finanční situaci podniku a ukázat na slabá místa, která by podnik mohla ohrozit. Tato analýza se skládá z teoretické a aplikační části. V teoretické části uvedu formulace výpočtů a postupů. Aplikační část se bude zabývat uvedením dat, které jsem s těchto výpočtů dostal a které také okomentuji. Celkově se analýza bude zabývat obdobím 5 let, a to od roku 2004 do roku 2008