Controlling - Pinchuk, Ivan; Mikovcová, Hana, 1959-; Ambrož, Ivo; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Řízení podniku v současnosti klade velké nároky na informace různého druhu. Důležité je vědět v jakém okolí firma funguje. Skoro každá společnost má databáze odběratelů, konkurentů, dodavatelů a pravděpodobně i jiné kvůli uspokojení svých potřeb. Samozřejmě jakákoliv podnikatelská jednotka se neobejde bez informace vztahující se k její vnitřní činnosti, příkladem mohou byt systémy řízení nákladů, motivační a kontrolní systémy. Pro lepší přizpůsobení řízení organizace změnám nejenom uvnitř ale i vně by každá firma měla mít dobře propracovaný informační systém. Cílem diplomové práce je navrhnout opatření pro zlepšení informačního systému v oblasti nákladů konkrétního podniku s použitím reálných údajů. V rámci této práce budou použity metody a postupy controllingu. Jako metody zkoumání byly v této práci použity zejména deskripce, analýza a komparace.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; náklady; diplomové práce; costs; master's theses