Přínosy systémového myšlení v podnikové praxi informačního manažera - Dalihod, Martin; Mildeová, Stanislava, 1959-; Šajtar, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem práce je vyzdvihnutí systémových přístupů a zejména pak přínosů systémového myšlení v podnikové praxi informačního manažera, vymezení systémového myšlení jako unikátní a potřebný způsob myšlení a učení se a prezentování obrovského potenciálu systémové myšlení pro práci informačního manažera. Je zdůrazněna potřeba propojování poznatků paradigmatu systémového myšlení s potenciálem poznatků psychologie. Systémové myšlení představuje soubor mentálních praktik a systémových kroků, které vedou k pochopení funkcí systému, tvorbě modelu a výběru variant. Je zcela samozřejmé, že aby byl informační manažer schopen provést kvalitní procesní analýzu, ve které by byl schopen nejen zmapovat všechna transformační místa spolu s datovými objekty a byl schopen navrhnout informační strategii, je zapotřebí dlouholetých zkušeností a osvojení si dovedností systémového myšlení.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses