Využití sociálních aplikací v praxi - Holásek, Jakub (2009)
Tato práce se zaměřuje na využití sociálních aplikací z praktického pohledu, zabývá se tedy více praktickým použitím těchto aplikací více, než teoretickými hypotézami. Cílem práce je jednak vývoj rozšíření sociální aplikace pro týmovou spolupráci a jednak implementace jiného druhu sociálních aplikací do společnosti. Prvním cílem je vytvoření komponenty, která umožní zakládat týmy, členy týmu a veškerou týmovou agendu do stávajícího systému social bookmarkingu VŠElink pro použití na VŠE, včetně diskuse aspektů a úskalí vývoje a některých vývojových detailů. Druhým hlavním cílem je implementace wiki nástroje do jednoho z oddělení ČSOB pod kódovým označením projekt Bikipedia. V souvislosti s tím i popis hlavních východisek a detailů tohoto projektu s doporučeními pro případné budoucí systémové integrátory.