Plán řízení projektu; optimalizace a praktická aplikace - Vrňák, Radek; Svatá, Vlasta, 1952-; Frýdlová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou projektového managementu, převážně tvorbou a strukturou plánu řízení projektu (project management plan). Tvorba dokumentu Plán řízení projektu je jednou z aktivit, kterou vykonává projektový manažer ve spolupráci se zákazníkem v rámci počáteční etapy životního cyklu projektu. Obsahem diplomové práce je návrh optimalizované struktury plánu řízení projektu s popisem a definovaným rozsahem jednotlivých částí (kapitol). Neméně důležitou součást této práce tvoří popis a srovnání projektových metodik PMBOK, Prince2, ČSN ISO 10006 a projektové metodiky Siemens, která se nazývá Chestra. Právě z těchto metodik vychází nově vytvořená struktura pro plán řízení projektu. Přílohou této práce je šablona dokumentu Plán řízení projektu, podle které projektový manažer velice snadno vytvoří plán řízení projektu. Tato šablona byla tvořena na základě analýzy konkrétního projektu v rámci společnosti Siemens IT Solutions and services a odráží nejen teoretické poznatky, ale i potřeby konkrétní společnosti.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; PRINCE2; diplomové práce; PRINCE2; master's theses