Význam analýzy rizik při auditu IS - Guznar, Jiří; Svatá, Vlasta, 1952-; Říhová, Zora, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Základním tématem diplomové práce je problematika auditu informačních systémů. Práce si klade za cíl analyzovat postavení tohoto auditu v rámci auditu interního a význam analýzy rizik pro audit. Práce dále identifikuje nejdůležitější mezinárodní standardy a metodiky týkající se této problémové oblasti. V oblasti rizik se mimo jiné zaměřuje na specifika rizik v rámci prostředí informačních systémů a technologií. Hlavním cílem práce je vytvoření metodického návodu pro průběh auditu. Téma je zpracováno metodou studia dostupné domácí i zahraniční odborné literatury a elektronických zdrojů. Výsledkem práce je uspořádaní nastudovaných poznatků z oblastí interního auditu, auditu informačního systému, řízení a analýzy rizik. Hlavním přínosem je vytvořený návod pokrývající celý proces auditu, který se opírá o vyhodnocování a analýzu rizik. Zkoumanou oblast lze ohodnotit jako progresivně se vyvíjející a nabírající na významnosti, a to především díky stále většímu rozvoji v oblasti informačních technologií.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; riziko; interní audit; diplomové práce; risk; internal auditing; master's theses