Webové služby a jejich podpora v Javě - Kubal, Pavel (2009)
Cílem této práce je poskytnout ucelený pohled na problematiku nástrojů pro podporu vývoje webových služeb v programovacím jazyce Java. První polovina práce se zaměřuje na teoretickou část problematiky a čtenáře seznámí se základními pojmy. Druhá část se věnuje průzkumu trhu s nástroji pro podporu vývoje webových služeb. Výstupem práce je sumarizace vlastností tří největších hráčů na tomto trhu a uvedení praktických zkušeností získaných v průběhu zkoušení těchto nástrojů.