Analýza vlivu rizik na ekonomickou efektivnost větrných elektráren v ČR - Khorel, Tomáš (2009)
Práce se zaměřuje na oblast větrné energetiky v České republice a na základě stanovení referenčního projektu, který je typický pro aktuální české podmínky má za úkol odpovědět na dvě klíčové otázky. První otázka se zabývá rizikem a zkoumá, jaký vliv mají jednotlivé potenciálně kritické faktory na ekonomickou efektivnost projektu. Pro tento účel je využita finanční analýza, a zejména pak citlivostní analýza. Druhou oblastí je stanovení míry ekonomické efektivnosti referenčního projektu. Výstup je založen na predikci kritických faktorů.