Analýza vlivu rizik na ekonomickou efektivnost větrných elektráren v ČR - Khorel, Tomáš; Geuss, Erik, 1963-; Knápek, Jaroslav, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce se zaměřuje na oblast větrné energetiky v České republice a na základě stanovení referenčního projektu, který je typický pro aktuální české podmínky má za úkol odpovědět na dvě klíčové otázky. První otázka se zabývá rizikem a zkoumá, jaký vliv mají jednotlivé potenciálně kritické faktory na ekonomickou efektivnost projektu. Pro tento účel je využita finanční analýza, a zejména pak citlivostní analýza. Druhou oblastí je stanovení míry ekonomické efektivnosti referenčního projektu. Výstup je založen na predikci kritických faktorů.
Vedoucí práce: Erik Geuss
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; ekonomická efektivnost; diplomové práce; economic efficiency; master's theses