Problémy místního rozvoje v malých sídlech - Vilímová, Dana; Macháček, Jaroslav; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce se zaměřuje na aktuální téma -- vývojové tendence, pokud jde o malá sídla v České republice. Cílem práce je zhodnotit působení hlavních faktorů ovlivňujících pozici těchto sídel ve vyvíjející se soustavě osídlení a jejich ekonomické možnosti s ohledem na současné a budoucí hospodářské prostředí. Analýza bude zaměřena na hlavní lokální faktory ovlivňující tento vývoj, především na zaměstnanost, mobilitu a územní vybavenost. Obecné poznatky budou aplikovány na vybrané územní celky ve Středočeském kraji, především na okres Benešov. Metody, které budou v práci použity: SWOT analýza, šetření v území -- vlastní dotazníkové šetření, běžné metody užívané ve statistické analýze, metody, které se aplikují na porovnání vývoje mikroregionů -- míra diverzifikace, růstové ukazatele a podobně.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; rozvoj venkova; venkov; diplomové práce; rural development; countryside; master's theses