Sociálny a demografický rozvoj okresu Trebišov - Brindzáková, Žofia; Heřmanová, Eva, 1959-; Macháček, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku sociálně-demografického vývoje a celkového rozvoje okresu Trebišov po roce 1989. Po teoretickém vstupu se v analytické části zaměřuje na podchycení hlavních specifik a bariér tohoto území, na podchycení jeho hlavních aktuálních problémů a konkurenčních výhod. Jednotlivé kapitoly se proto výběrově věnují kvantitativním a kvalitativním charakteristikám obyvatelstva, oblasti životního prostředí, dopravě a dopravní dostupnosti a v neposlední řadě i stavu regionální ekonomiky, zhodnocení ekonomických podmínek pro další rozvoj, charakteristice a problémům místního trhu práce. V syntetické a závěrečné části práce budou na základě vlastní SWOT analýzy doporučeny hlavní oblasti a strategie dalšího rozvoje tohoto území, vyhodnoceny vybrané probíhající investiční a rozvojové projekty, přínosy příhraniční spolupráce a navržena konkrétní opatření.
Vedoucí práce: Eva Heřmanová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; Slovensko; diplomové práce; Slovakia; master's theses