Role České Republiky jako off-shoringové země v globálních logistických řetězcích - Kvasničková, Kristýna (2009)
Diplomová práce se zabývá významem offshoringu v dnešní globalizovane ekonomice, jeho vlivem na supply chain management a především postavením ČR jako destinace pro offshoring výroby a služeb. Popisuje dosavadní vývoj offshoringu v ČR, jeho přínosy a nevýhody, trendy a vývoj do budoucna a porovnává ČR s jejími konkurenty. V práci jsou využity studie mezinárodních poradenských firem a OECD.