REACH a jeho dopady na firmy - Pokora, Martin; Němcová, Ingeborg, 1957-; Remtová, Květa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Struktura práce je rozdělena do sedmi částí. První se zabývá úvodem do problematiky regulace REACH a počátky jejího vzniku. Ve druhé kapitole následuje hodnocení dosavadní chemické legislativy a určení důvodu přechodu k REACH. Dále se věnuji nástinu stěžejních prvků nové chemické legislativy, jejím cílům a plánům. Třetí část hodnotí očekávané náklady na implementaci směrnice REACH v Evropské Unii a České republice. Čtvrtá část práce se zabývá chemickým průmyslem v EU, jeho vymezením, klasifikací oborů, strukturou a v neposlední řadě velikostí. Pátá část pojednává o očekávaných přínosech implementace regulace REACH na chemický průmysl v Evropské Unii. Šestá kapitola vymezuje očekávané a možné dopady REACH na firmy působící v chemickém průmyslu a v poslední části uvádím příklady čtyř konkrétních firem z oboru chemického průmyslu v České republice, které se na novou evropskou regulaci připravují.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; chemické látky; chemický průmysl; diplomové práce; chemicals; chemical industry; master's theses