Finanční analýza Koh-i-noor Hardtmuth, a. s. - Marozava, Katsiaryna (2009)
Finanční situace a finanční hospodaření je nutno sledovat celým komplexem ukazatelů a na jejich hodnoty pohlížet v časovém vývoji a v souvislostech tak, aby výsledek hodnocení zobrazoval celkovou ekonomickou situaci podniku a umožňoval vytipovat příčiny dané situace. Pokud má být podnik ekonomicky úspěšný, musí být finanční analýza součástí komplexu finančního řízení podniku, neboť zajišťuje zpětnou vazbu mezi předpokládaným efektem řídících rozhodnutí a zkušeností. Vypracovaná analýza je zaměřena na odhalení slabých a silných stránek podniku. Cílem mé diplomové práce bylo vypracovat finanční analýzu, která obsahuje mé teoretické zkušenosti, které jsem získala studiem na Vysoké škole. Velmi významným úkolem mé práce bylo odhalit hospodaření daného podniku. Navzdory skutečnosti, že finanční analýza nepřináší dokonalou odpověď na všechny otázky, které si podnik klade, je velkým přínosem v hodnocení minulého vývoje, objevení problematických oblastí a předpovědi vývoje budoucího.