Analýza dopravního problému s omezenými proměnnými - Klasová, Petra; Kalčevová, Jana; Lagová, Milada, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s problematikou řešení dopravního problému s omezenými proměnnými, jednotlivými metodami výpočtu řešení a jejich praktickou aplikací na fiktivní příklady. Podstatou dopravního problému s omezenými proměnnými je optimální rozvržení dopravy množství nějaké komodity z dodavatelských míst odběratelům tak, aby byly splněny podmínky pro minimální a maximální dopravované množství. V typickém případě jde o snahu minimalizovat celkové náklady spojené s tímto rozvozem. V práci je představena modifikace metody severozápadního rohu, indexní metody a Vogelovy aproximační metody pro úlohy s omezenými proměnnými, stejně jako distribuční a modifikovaná distribuční metoda.
Vedoucí práce: Jana Kalčevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses