Měření výkonnosti softwarových projektů - Tomšej, Radek (2009)
Tato práce je zaměřena na možnosti měření výkonnosti softwarových projektů. Tuto výkonnost je možné měřit pomocí jednorozměrných ukazatelů, které však nejsou schopny zachytit komplexivitu softwarového vývoje, nebo vícerozměrných ukazatelů. Vícerozměrnost vám dává možnosti k odhalení slabých stránek projektu. První část je věnována charakteristickým vlastnostem projektů, trojímu omezení a specifikám softwarového vývoje. V další části jsou popsány jednorozměrné a vícerozměrné ukazatele, jejich výhody a nevýhody, ale také vlivy, které ovlivňují pracovní výkonnost. Přínosem této práce je ukázka praktického použití řady výkonnostních ukazatelů produktivity práce a popis faktorů, které ji ovlivňují.