Měření výkonnosti softwarových projektů - Tomšej, Radek; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Gála, Libor, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce je zaměřena na možnosti měření výkonnosti softwarových projektů. Tuto výkonnost je možné měřit pomocí jednorozměrných ukazatelů, které však nejsou schopny zachytit komplexivitu softwarového vývoje, nebo vícerozměrných ukazatelů. Vícerozměrnost vám dává možnosti k odhalení slabých stránek projektu. První část je věnována charakteristickým vlastnostem projektů, trojímu omezení a specifikám softwarového vývoje. V další části jsou popsány jednorozměrné a vícerozměrné ukazatele, jejich výhody a nevýhody, ale také vlivy, které ovlivňují pracovní výkonnost. Přínosem této práce je ukázka praktického použití řady výkonnostních ukazatelů produktivity práce a popis faktorů, které ji ovlivňují.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses