Factoring jako moderní nástroj financování obchodní činnosti - Procházková, Lenka (2008)
Diplomová práce na téma Faktoring jako moderní nástroj financování obchodní činnosti v teoretické části zkoumá různé způsoby získávání finančních zdrojů podniku. Tyto zdroje mohou být interní nebo externí. Podrobněji jsou rozebrány externí možnosti financování se zaměřením na faktoring, jeho principy, funkce a formy. V praktické části porovnává náklady na externí financování, a to s různým poměrem využití kontokorentního úvěru a faktoringu.