Factoring jako moderní nástroj financování obchodní činnosti - Procházková, Lenka; Stejskalová, Irena, 1957-; Beneš, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Diplomová práce na téma Faktoring jako moderní nástroj financování obchodní činnosti v teoretické části zkoumá různé způsoby získávání finančních zdrojů podniku. Tyto zdroje mohou být interní nebo externí. Podrobněji jsou rozebrány externí možnosti financování se zaměřením na faktoring, jeho principy, funkce a formy. V praktické části porovnává náklady na externí financování, a to s různým poměrem využití kontokorentního úvěru a faktoringu.
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: obchodní společnosti; faktoring; úvěry; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; corporations; factoring; credit; master's theses