Možnosti oceňování majetku v účetnictví podniku a vliv zvolených metod na vypovídací schopnost účetních výkazů - Matoušková, Petra (2006)
Teoreticko-metodologická část: oceňování majetku, charakteristika dlouhodobého majetku, účetních výkazů a mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Aplikační část: problematika dlouhodobého majetku v Madetě a.s., způsoby oceńování dlouhodobého majetku ve firmě a vliv těchto metod na vypovídací schopnost účetních výkazů, konkrétní příklad výpočtu odpisů majetku a dopad jednotlivých způsobů odpisování na vypovídací schopnost účetních výkazů firmy