Problematika pojistného podvodu v ČR - Svoboda, Lukáš; Hejda, Jan, 1955-; Bednář, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Práce se zabývá problematikou jednoho ze závažných trestných činů způsobujících ročně škody ve stovkách milionů korun. Cílem práce je komplexní pohled na danou problematiku. Práce pojistné podvody analyzuje z hlediska právního a ekonomického, zabývá se typologií pojistného podvodu a vybrané typy dokumentuje příklady z praxe. Dále pak odhaluje příčiny páchání této trestné činnosti a popisuje způsoby boje proti pojistným podvodům. V závěru se pak snaží odhalit slabá místa v systému, upozornit na ně a přinést zlepšovací návrhy a doporučení.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: trestné činy; pojištění; podvody; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; crimes; insurance; impostures; master's theses