Koncepce zvyšování kvalifikace pracovníků silniční přepravy - Méryová, Eva (2008)
Diplomová práce je z oblasti silniční přepravy nebezpečných látek a věcí a zabývá se koncepcí zvyšování kvalifikace pracovníků silniční přepravy s aplikací na vybranou dopravní firmu. Teoretická část obsahuje východiska Dohody ADR, praktická část aplikaci na firmu Petschl Transporte (Česko) s.r.o. a analýzu koncepce zvyšování kvalifikace pracovníků, podílejících se na tomto druhu přepravy v dané firmě. Součástí práce jsou i návrhy na opatření.