Počítačová kriminalita - Vyhnálek, Aleš; Pokorný, Pavel, 1952-; Svoboda, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Diplomová práce charakterizuje nejzávažnější druhy počítačové kriminality, ekonomicky vyčísluje napáchané škody, uvádí konkrétní příklady z praxe a prognózu možného směru jejího vývoje v budoucnosti. Práce také obsahuje legislativní úpravu jednotlivých druhů počítačové kriminality a možné způsoby obrany proti ní. Na závěr tato práce monitoruje povědomí studentů Fakulty managementu v Jindřichově Hradci Vysoké školy ekonomické v Praze o problematice počítačové kriminality prostřednictvím online dotazníku a tyto výsledky jsou interpretovány pomocí grafů.
Vedoucí práce: Pavel Pokorný
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: počítačové pirátství; počítačová kriminalita; hackování; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; computer piracy; computer crimes; computer hacking; master's theses