Finanční stimuly ovlivňující spravedlnost, účinnost a zodpovědnost pro pacienta v různých režimech zdravotního pojištění na zdravotním trhu zemí OECD. - Kuchařová, Jana (2009)
Obsahem mé práce je charakteristika způsobů, zásad a prostředků financování zdravotní péče v jednotlivých zdravotnických systémech a jejich vliv na spravedlnost, zodpovědnost a účinnost. Naleznete zde rovněž analýzu zdrojů a výdajů na zdravotní péči v jednotlivých zemích OECD - jejich strukturu, velikost a vývojový trend. Cílem práce je přiblížit prostřednictvím finančních stimulů problematiku zodpovědnosti pacienta, spravedlnosti zdravotnického systému a jeho účinnosti.