Finanční stimuly ovlivňující spravedlnost, účinnost a zodpovědnost pro pacienta v různých režimech zdravotního pojištění na zdravotním trhu zemí OECD. - Kuchařová, Jana; Střítecký, Rudolf, 1946-2018; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Obsahem mé práce je charakteristika způsobů, zásad a prostředků financování zdravotní péče v jednotlivých zdravotnických systémech a jejich vliv na spravedlnost, zodpovědnost a účinnost. Naleznete zde rovněž analýzu zdrojů a výdajů na zdravotní péči v jednotlivých zemích OECD - jejich strukturu, velikost a vývojový trend. Cílem práce je přiblížit prostřednictvím finančních stimulů problematiku zodpovědnosti pacienta, spravedlnosti zdravotnického systému a jeho účinnosti.
Vedoucí práce: Rudolf Střítecký
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdravotnické systémy; financování; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health service systems; financing; master's theses