Systém zdravotní péče ve Švédsku - Staňková, Kamila (2009)
Práce pojednává o systému švédského zdravotnictvi z hlediska struktury,lidských zdrojů, financování a efektivity. Některé faktory jsou jsou komparovány se systémem českým. Cílem práce je nastínit výhody a nevýhoddy obou systémů.