Softwarové pirátství a metodika jeho vyšetřování - Kubalová, Kamila (2008)
Za hlavní cíl si tato práce klade kriticky zhodnotit dostatečnou část okruhu problematiky softwarové kriminality a navrhnout řešení dílčích problémů. Využít výkladu veškerých relevantních zákonů a všech dalších dostupných zdrojů a vytvořit ucelený pohled na věc. Praktická část by měla být především jakousi příručkou pro běžného uživatele počítače, která by mu měla pomoci. Zároveň uvádím náhled na metody samotného výkonného orgánu činného v trestním řízení -- Policie ČR, která se vyšetřováním softwarové kriminality zabývá. Záběr použitých metod v mé práci není nijak široký, což je částečně způsobeno neochotou firem spolupracovat, protože se jedná o poměrně citlivé informace, avšak plně pokrývá potřeby práce a umožňuje udělat si výslednou představu o tématu.