Analýza stavu a pohybu pracovníků GPN s.r.o. - Šálková, Michaela (2008)
Pracovní síla je rozhodujícím výrobním faktorem a úroveň jejího řízení rozhoduje o tom, do jaké míry bude podnik prosperovat. Při analýzách stavu pracovníků se zaměřujeme na čtyři typy struktury: demografickou, ekonomickou, sociální a prostorovou. Pro potřeby moderního personálního řízení je třeba analyzovat též formy pohybu pracovníků, a to pohyb pracovníků do organizace, uvnitř organizace a z organizace. Zdrojem potřebných informací jsou především data tradiční personální evidence.