Podnikatelský záměr - Vašíček, Vít (2008)
Podnikatelský záměr je důležitým dokumentem, na jehož základě se společnost může lépe rozhodnout, zda plánovaný projekt uskuteční. Samotným záměrem je koupě a modernizace tenisového areálu. Aby bylo možné rozhodnout o přijetí nebo zamítnutí projektu, je v úvodu praktické části provedena externí a interní analýza společnosti, doplněná o odhad poptávky. Na základě těchto závěrů je vypracována realistická varianta obchodního plánu, z které jsou pak vytvořeny výkazy potřebné k závěrečné finanční analýze a hodnocení podnikatelského záměru.