Možnosti řešení úpadku dlužníka se zaměřením na zásady insolvenčního řízení, účetní postupy a způsoby zveřejňování - Benešová, Lucie (2006)
Cílem práce je objasnit úpadek, hrozící úpadek a možnosti jeho řešení, zejména výběrem a analýzou položek účetních výkazů, které jsou pro úpadek a hrozící úpadek charakteristické. Specifikace odlišností insolvenčního řízení s evropským mezinárodním prvkem a veřejná dostupnost informací o procesu insolvenčního řízení v insolvenčním rejstříku.