Možnosti řešení úpadku dlužníka se zaměřením na zásady insolvenčního řízení, účetní postupy a způsoby zveřejňování - Benešová, Lucie; Zmrhalová, Alena, 1947-; Kořenář, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2006)
Cílem práce je objasnit úpadek, hrozící úpadek a možnosti jeho řešení, zejména výběrem a analýzou položek účetních výkazů, které jsou pro úpadek a hrozící úpadek charakteristické. Specifikace odlišností insolvenčního řízení s evropským mezinárodním prvkem a veřejná dostupnost informací o procesu insolvenčního řízení v insolvenčním rejstříku.
Vedoucí práce: Alena Zmrhalová
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: insolvenční řízení; úpadek podniku; účetnictví; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; insolvency proceedings; business failures; accounting; master's theses