Euthanasie a trestní právo - Macejková, Markéta (2008)
Práce je zaměřena na seznámení s problematikou euthanasie a popisuje historický vývoj dané problematiky, přístup náboženství a současnou situaci. Hlavním cílem je seznámit s právními úpravami euthanasie v různých zemích světa a rozebrat především vztah mezi euthanasií a českým právem, zvláště pak z pohledu práva trestního. Závěrečná část předkládá výsledky ze zpracovaného dotazníkového šetření.