Euthanasie a trestní právo - Macejková, Markéta; Hejda, Jan, 1955-; Přibyl, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Práce je zaměřena na seznámení s problematikou euthanasie a popisuje historický vývoj dané problematiky, přístup náboženství a současnou situaci. Hlavním cílem je seznámit s právními úpravami euthanasie v různých zemích světa a rozebrat především vztah mezi euthanasií a českým právem, zvláště pak z pohledu práva trestního. Závěrečná část předkládá výsledky ze zpracovaného dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Jan Hejda
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: eutanazie; trestní právo; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; euthanasia; criminal law; master's theses