Řízení oběžného majetku podniku - Kalkusová, Lenka (2007)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou oběžného majetku, jeho strukturou a celkovou potřebou v podniku. Majetková struktura není z pohledu řízení tak problematická, ale vytvoření finanční struktury již není tak snadné. Proto se diplomová práce zabývá jednotlivými složkami oběžného majetku, jako jsou zásoby, pohledávky a peněžní prostředky a jejich řízením. Praktická část je zaměřena na analýzu efektivity řízení oběžného majetku ve společnosti Tradeko, s. r. o., kde na závěr jsou shrnuty výsledky provedené analýzy.