Řízení oběžného majetku podniku - Kalkusová, Lenka; Pevná, Jana; Kadlec, Otto; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou oběžného majetku, jeho strukturou a celkovou potřebou v podniku. Majetková struktura není z pohledu řízení tak problematická, ale vytvoření finanční struktury již není tak snadné. Proto se diplomová práce zabývá jednotlivými složkami oběžného majetku, jako jsou zásoby, pohledávky a peněžní prostředky a jejich řízením. Praktická část je zaměřena na analýzu efektivity řízení oběžného majetku ve společnosti Tradeko, s. r. o., kde na závěr jsou shrnuty výsledky provedené analýzy.
Vedoucí práce: Jana Pevná
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance podniku; finanční analýza; management [obor dipl. práce]; zásoby; oběžný majetek; diplomové práce; business finance; financial analysis; master's theses