Řízení zásob ve vybraném podniku - Štolbová, Karina (2007)
Práce se zabývá řízením zásob surovin v konkrétním podniku. S pomocí dostupné literatury se zaměřuje na výchozí situaci ve firmě, popisuje současný systém řízení zásob surovin a navrhuje opatření na zlepšení v oblasti řízení zásob ve vybraném skladu surovin. Záměrem práce je změna současného systému tak, aby došlo k snížení průměrné fyzické zásoby a tím pádem ke snížení finančních prostředků vázaných v zásobách surovin. Východiskem práce je ABC analýza skladových položek provedená ve skladu surovin.